Bilgi teknolojileri alanı; bilgisayar sistemlerinin yazılım ve donanım kurulumu ve buna ek olarak, bu alandaki ağ yönetimi alanı, gelişmiş endüstri yazılımlarının becerilerini kazandırmak için eğitim ve öğretimin yapıldığı alandır. Teknoloji hızla geliştikçe bilgi teknolojisine olan talep de buna bağlı olarak artmaya başlar. Bu nedenle bilişim teknolojileri alanında bilgi sahibi olan kişilere çokça ihtiyaç duyulmaktadır. Teknoloji geliştikçe bu talep de doğal olarak daha fazla artacaktır.
Meslek lisesinden mezun olduktan sonra YKS sınavını geçenler, üniversite programlarına veya meslek yüksekokullarının ilgili bölümlerine devam edebilirler. Ayrıca mezunların ek puanla başvurabilecekleri ön lisans programları da bulunmaktadır. Böylelikle alınan akademik ve mesleki eğitimin devamlılığı sağlanmış olur.
İstihdam ve Kariyer
Bilişim teknolojileri, yaygın olarak ağ operatörlerinde, bilgisayar satış ve teknik destek şirketlerinde, bankalarda, sigorta şirketlerinde, ticari kuruluşlarda, İnternet servis sağlayıcılarında, yayın şirketlerinde, İnternet, radyo ve televizyon istasyonlarında, araştırma şirketlerinde, borsalarda, ulaşım ve lojistik şirketlerinde ve kamu kuruluşlarında faaliyet göstermektedir.
Bu alandan mezun olan öğrenciler web ve veri tabanı programcıları, kamu kurumlarında, bankalarda ve özel sektör şirketlerinde çalışabileceği gibi, internette ticari (e-ticaret) faaliyet gösteren şirketlerde de çalışabilir. Aynı zamanda bilgisayar teknik servislerinde, bilgisayar alım satım şirketlerinde, bilgisayar donanımlı işyerlerinde, işletmelerde ve özel sektör şirketlerinde çalışabilirler.
Bilişim Teknolojileri Müfredatı
Mesleki ve teknik eğitim, ülkemizin kalkınması için gerekli hareketlerin gerçekleştirilmesi için önemli bir süreçtir. Bu sürecin yürütülmesinde ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu orta düzey yöneticilerin yetiştirilmesinde meslek yüksekokulları son derece büyük önem taşımaktadır.
Bir kariyer alanının günümüz ihtiyaçlarını karşılaması için müfredatın güncel ve uygulanabilir olması gerekir. Mesleki ve Teknik Eğitim Müdürlüğü denetiminde oluşturulan kurul ve kurullar tarafından alanların ihtiyaçları belirlenir, müfredat güncellenir ve gerekli öğretim materyalleri hazırlanır. Bu konuda geliştirilen eğitim programlarının ve materyallerin güncel verilerle uyumlu olması oldukça önemlidir.
Ayrıca seçmeli derslerin tamamı da günümüz teknolojisine uygun hale getirilmeye çalışılmıştır. Birçok yeni ders eklenerek öğrencilerin akademik kazanımları ve mesleki eğitimlerinin son derece kapsamlı olması amaçlanmıştır. Bu dersler; elektronik uygulamalar, mikro denetleyiciler, web programlama, açık kaynak işletim sistemleri, ağ projeleri, blok zinciri, profesyonel yabancı diller, oyun programlama, web içerik yönetimi gibi derslerdir.
Bilişim Teknolojileri Laboratuvarlarımız
Eğitimde Güçlü İşbirliği !
Teknolojik altyapısı güçlü bir meslek eğitimi modelinin ülkemizin ve gençlerimizin geleceği için en önemli ihtiyaçlardan biri olduğunu biliyoruz. Güçlü işbirliklerimiz ile eğitimde standartları yükseltiyoruz.
Detaylı Bilgi Alma
Detaylı bilgi almak için iletişim formunu doldurun.